bij vootzy krijgen meubels een tweede leven

wie zijn wij van vootzy

Op de vraag “wie of wat is vootzy?” antwoordt co-founder Marc Jongsma:
“Wij zijn vootzy, een commerciële ophaal service die jouw meubels transporteert. Je betaalt aan ons een vergoeding voor het transport van je meubels, deze brengen we naar een goed doel geven we gratis weg of we laten ze duurzaam recyclen. En dat mag van alles zijn, een bank, een kast, een bed, een boxspring, een tafel, stoelen, fauteuils, een wasmachine, droger, koelkast of een ander meubel. En we kunnen vaak, op afspraak, al binnen 5 dagen je meubels ophalen.”

Samen met Marcel Geerts, co-founder, ontdekten de beide oprichters van vootzy dat er behoefte was aan hulp door een meubel ophaaldienst én dat ze tegelijk iets konden betekenen in de strijd tegen verspilling van materiaal in de meubelbranche.

Marcel: “Wij snappen heel goed dat het steeds meer moeite kost om meubels op een verantwoorde manier afgevoerd te krijgen. Daarom richten wij ons op het ontzorgen bij het ophalen en afvoeren van je meubels. Natuurlijk proberen wij onze ophaal routes zo duurzaam mogelijk te plannen. Dat helpt het milieu ook. Maar dat alleen is niet genoeg, we merken duidelijk dat vootzy supporters het prettig vinden dat hun meubels nog een keer gebruikt worden. En dat is een belangrijke reden waarom mensen voor vootzy kiezen”.

Marc: “Ja dat klopt want ongeveer een derde van de meubels die wij ophalen zijn zo goed en netjes dat we ze gratis kunnen weggeven. En dat doen we via ons Instagram kanaal. Verder werken we graag met professionele recycling bedrijven samen omdat wij goed gesorteerd kunnen aanleveren en zij de expertise hebben om van gesorteerd materiaal weer nieuwe producten te maken”.

Het weggeven en hergebruik in vele vormen is overigens niet de enige reden waarom klanten zo graag voor vootzy kiezen. We maken ons systeem ook gewoon gemakkelijk voor de klant door 24/7 online een prijs snel vindbaar te maken en een opdracht te plaatsen via onze calculator. En in de praktijk werken we dan ook wederom volgens eenvoudige basis principes: We komen volgens afspraak, houden de klant op de hoogte van onze komst en kennen geen verborgen kosten. Op locatie werken we netjes, snel en beleefd. En het soort woning, of dat het op 1,2,3, 4 hoog of hoger staat maakt niet uit. Wij helpen gewoon altijd. Leer vootzy kennen en ontdek zelf dat we er altijd voor je zijn. vootzy, altijd daar.